Renato Usatîi, după ce a eșuat tentativa de învestire a Guvernului Grosu: Există toate premisele pentru dizolvarea acestui Parlament

0 177

Primarul de Bălți și liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, vine cu o recție după ce a fost eșuată tentativa de învestire a Guvernului Grosu.

Potrivit politicianului, cea de-a doua tentativă de acordare a votului de încredere Executivului a fost epuizată, motiv pentru care există toate premisele pentru dizolvarea Parlamentului, scrie deschide.md.

„Din lipsă de cvorum, a eșuat și cea de-a doua tentativă de votare a unui Guvern, prin urmare există toate premisele pentru dizolvarea acestui Parlament.

Socialiștii ar trebui să se abțină de la a se plânge atât de des Curții Constituționale, oricât de greu le este să înțeleagă că au pierdut puterea și degrabă

nu mai pun mâna pe ea”, a scris el.

Potrivit lui, în acest sens, până la anticipate, autoritățile interimare au obligația de a face totul pentru a aduce în R.Moldova sute de mii de doze de vaccin

anti-COVID-19.

„Abia după asta vom putea merge la alegeri legislative anticipate, adică în luna august sau septembrie. Dar până atunci vă îndemn să avem grijă unii de alții!”, a precizat Usatîi.

Amintim că astăzi în Parlament a eșuat tentativa de învestire a Guvernului Grosu, după ce deputații PSRM și „Pentru Moldova” au părăsit sala de ședință a Legislativului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata