Renato Usatîi: Igor Dodon a scăzut foarte tare în sondaje și vrea să fraudeze alegerile. La el pe frunte scrie „FRAUDĂ!!!”

foto: newsmaker.md
0 216

Renato Usatîi susține că are toate șansele să ajungă în turul II al alegerilor prezidențiale, și asta pentru că, potrivit unor sondaje, Igor Dodon a scăzut foarte tare în preferințele alegătorilor. Potrivit liderului „Partidului Nostru”, în cadrul acestui scrutin el poate fi susținut atât de electoratul de stânga, cât și cel de dreapta, situație cu care nu se pot lăuda alți concurenți electorali. Totodată, spune Usatîi, în comparație cu oponenții săi din aceste alegeri, el nu ascunde informația despre cheltuielile financiare din scrutin. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, scire sursa citată.

Întrebat câte procente ar putea obține în cadrul scrutinului din 1 noiembrie, Usatîi a spus că potrivit ultimelor sondaje, el ar fi fost susținut de 16% din alegători.
„A scăzut foarte tare Dodon, cifrele astăzi sunt următoarele: 24, 24 și 16. Deci, mă refer la faptul că Dodon merge acum la egalitate cu Maia Sandu cu câte 24 și eu am 16. Vă spun sincer cât am astăzi”, a declarat el.

Vorbind despre rapoartele financiare prezentate la CEC, Usatîi a atras atenția asupra faptului că unii candidați continuă să prezinte informații incomplete.

„Cum poți să cheltui zero bani când toți merg la întrevederi cu cetățenii? Deci s-a consumat cel puțin benzină, dar asta nu arată nimeni, iar mass-media din Republica Moldova a redat incorect acest subiect, că Usatîi ar fi cheltuit. Nu, nu-i adevărat, situația arată altfel. Spre exemplu, pentru spoturi la televiziune ești obligat să transferi bani în avans, fix așa ca și cu benzina. Deci, noi nu am consumat 400 de mii de lei pe benzină, mult mai puțin, 400 de mii a fost transferul și dacă nu va fi destul vom mai transfera”, a spus el.

Liderul „Partidului Nostru” a precizat că la ziua de azi el este interesat de eliberarea R.Moldova „de «kulioace» care ne-au făcut de râs atât la nivel național, cât și la nivel internațional”. În acest sens, speră el, că va avea sprijinul necesar atât din partea alegătorilor de stânga, cât și a celor de dreapta.

„La mine situația aici e foarte interesantă. Vă spun că Maia Sandu are susținere doar de centru-dreapta, Dodon – de centru-stânga sau mai mult de stânga, de restul nu vreau să discut, dar Usatîi este unicul candidat care are votanți și pe centru-stânga, și pe centru-dreapta. Și iată aici poate să fie interesant, că dezamăgiri sunt foarte multe, peste 40 la sută… Votanții pe mine au să mă voteze corect și în primul tur, și în al doilea tur. Eu îi rog pe cetățeni să iasă la vot, numai să nu voteze «kulioace» și restul persoanelor care au fost implicate într-o crimă sau în alta”, susține Usatîi.

Acesta a mai declarat că va întreprinde toată măsurile necesare pentru a bloca „orice fraudă posibilă și nu contează că vor fi aduși cetățeni organizat din stânga Nistrului sau vor fi organizate fel de fel de caruseluri pe teritoriul Republicii Moldova”.

Potrivit lui, cel mai interesat de fraudarea alegerilor este Igor Dodon: „La el pe frunte scrie fraudă cu literă mare și cu trei semne de exclamare”.

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata