Renato Usatîi: Nu pot discuta cu Igor Dodon despre lichidarea corupţiei, pentru că el este simbolul corupţiei

0 80

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat în cadrul unui briefing de presă că scopul său de bază este distrugerea sistemului corupt din R. Moldova. Acesta a subliniat că Igor Dodon divizează societatea pe subiecte irelevante, în condiţiile în care corupţia este cea mai gravă problemă a ţării. Totodată, Usatîi i-a adresat un set de întrebări Maiei Sandu de la susţinătorii săi ruşi, pentru a face clarificări pe unele subiecte sensibile cum ar fi: funcţionarea limbilor pe teritoriul R. Moldova, ziua de 9 mai, subiectul unirii cu România, respectarea drepturilor minorităţilor etnice şi altele, scrie sursa citată.

Usatîi a îndemnat alegătorii săi să sprijine lupta împotriva corupţie şi să nu devină victimele strategiilor lui Dodon, menite să divizeze societatea.

„Cum pot să discut cu Dodon despre eradicarea corupţiei, dacă el este simbolul corupţie. Sunt furaţi toţi, moldovenii, găgăuzii, ruşii, ucrainenii, toţi care locuiesc în R. Moldova. Toţi cetăţenii R. Moldova trebuie să înţeleagă că problema nr. 1 este corupţia”, a declarat Usatîi.

De asemenea, fostul candidat la preşedinţie, Renato Usatîi a declarat că e o surpriză neplăcută faptul că dezbaterile dintre Maia Sandu şi Igor Dodon nu vor avea loc.

Usatîi a pregătit şi un set de întrebări pentru Igor Dodon.Este vorba de mai mult promisiuni neonorate ale lui Igor Dodon şi anume:  de ce nu a întreprins nimic pentru recuperarea miliardului, de ce nu a interzis dubla cetăţenie pentru funcţionarii de stat, de ce şedinţele Consiliului Superior de Apărare nu sunt publice, de ce nu sunt verificate averile procurorilor şi a judecătorilor, nu a fost introdusă istoria Moldovei şi nu au fost create locuri de muncă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata