Renato Usatîi: Oricine ar accede în turul II cu Igor Dodon, trebuie susținut de către toți ceilalți candidați

0 76

În turul II al alegerilor prezidențiale, toți candidații din primul tur ar trebui să-l susțină pe adversarul lui Igor Dodon, oricine ar fi acesta, susține primarul de Bălți Renato Usatîi, care s-a înscris și el în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale.

Întrebat pe cine totuși va susține în turul II al alegerilor, în cazul în care acolo vor accede Igor Dodon și Maia Sandu, Usatîi a refuzat să ofere un răspuns clar, dar a precizat că indiferent de cine va fi contracandidatul actualului șef al statului, el ar trebui susținut de către toți ceilalți candidați.

„Dodon este un cadavru politic și el va pierde alegerile. Orice candidat al opoziție, că e Usatîi, că e Maia Sandu, trebuie să fie susținut de toți împotriva lui Dodon”, a spus el în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Pe de altă parte, întrebat dacă dosarele penale pe care le are în Federația Rusă nu constituie o modalitate de a fi șantajat de Kremlin în activitățile sale politice, Usatîi a respins această idee, menționând că Moscova nu a mizat pe el deoarece nu este o persoană controlabilă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata