Renato Usatîi: Pot să organizez un avion să aducem buletine de vot la secții

0 55

Renato Usatîi spune că este gata să organizeze un avion privat pentru a aduce buletine de vot în țările unde acestea se termină, iar moldoveni ar putea să nu reușească să-și expună dreptul la vot.

Un anunț în acest sens a fost făcut de liderul Partidului Nostru în cadrul unui briefing de presă.

“Consider că trebuie CEC-ul să organizeze buletine de vot suplimentare pentru cei care votează în diaporă. Eu pot să organizez în timp de maxim o oră o rută privată ca să aducem buletine de vot în orice secție de votare din Franța, Germania, Marea Britanie sau alt stat unde este nevoie.

Ceea ce astăzi a demonstrat diaspora este un eveniment istoric pentru R. Moldova. Ei au demonstrat un patritism deosebit și eu voi face tot posibilul ca să puteți vota prin poștă, să votați online, așa cum deja există în alte state civilizate. Cei care vă aflați în Frankfurt și în alte localități unde nu sunt de ajuns buletine de vot, cereți să iasă cineva din consulat să vorbească cu voi și dacă vă spun că este o problemă tehnică ca să ajungă buletinele, eu îmi asum ca cetățean al R. Moldova, este decizia mea, și dacă pot să organizez un avion privat și să vă aduc aceste buletine de vot, am făcut ceea ce așteptați dumneavoastră. Mergem la vot și boțim, boțim tare și după 21:00 rupem”, a spus Usatîi.

Amintim că mii de moldoveni au venit la secția de votare din Frankfurt și stau într-o coadă uriașă pentru a-și exercita dreptul la vot.

Totodată, menționăm că secția de votare din Frankfurt a anunțat că ar putea rămâne fără buletine de vot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata