Renato Usatîi: Rackeții din raioane trebuie eliminați, dacă vrem să schimbăm ceva!

0 85

Renato Usatîi a reiterat necesitatea eliminării sistemului de administrare raională, despre care și în campania pentru prezidențiale spunea că este învechit, prea costisitor și utilizat de putere ca un instrument de șantaj și presiune asupra primarilor „incomozi”. Mai mult, el a calificat acest fenomen ca fiind un racket.

“Am susținere de la foarte mulți primari, reprezentanți ai diferitor partide, de la mulți primari independenți, deoarece ei cunosc poziția mea, cum ar fi cu privire la consiliile raionale.

La mine era scris clar și la prezidențiale că trebuie să distrugem sistemul de administrare raională. Ca să nu se sperie cetățenii, raionul rămâne – Dondușeni, Cahul și restul. Dar acest consiliu raional, care dă bani celor care sunt “de-ai noștri” sau spun: “schimbă-ți culoarea, treci la noi” și îți dăm “pentru drum”… Banii trebuie distribuiți în țară, nu în funcție de apartenența politică a primarului, ci de numărul de locuitori și de suprafața localității, dacă într-adevăr vrem să schimbăm ceva, pentru că altfel, în fiecare raion este un fel de racket care ne costă zeci de milioane de lei”, a declarat Renato Usatîi, vineri, 14 mai, la emisiunea “Bârna din ochi”, cu Dorin Scobioală, de la Cotidianul.md.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata