Renato Usatîi: Tiraspolul refuză să-l ajute pe Dodon la prezidențiale. Nu vor să-l vadă și îl cred un mincinos

0 130

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, l-ar fi informat pe Igor Dodon, cel care l-a ridicat în rang de „președinte al Transnistriei”, că dânsul și concernul „Sheriff” nu-i vor mai asigura voturi și transportarea organizată a alegătorilor transnistreni la secțiile de vot deschise de către autoritățile de la Chișinău. Despre acest lucru a vorbit liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în cadrul unui live pe Facebook.

Potrivit lui Usatîi, actualul șef al statului ar avea bani pentru a cumpăra voturi din Transnistria, așa cum spune Maia Sandu, însă acest lucru „nu se va întâmpla” de această dată.

„Maia Sandu spune că Dodon va cheltui 2 000 000 de euro pentru a cumpăra voturile alegătorilor din Transnistria și pentru a aduce organizat oamenii la urnele de vot. După cum știți, nu sunt un admirator al lui Dodon, dar eu știu sigur că acest lucru nu se va întâmpla. Nu că nu ar vrea el să aducă organizat oamenii la urnele de vot sau pentru că nu ar avea bani… Dodon este cel mai bogat sau unul dintre cei mai bogați oameni din R. Moldova la ora actuală. Problema lui e că Vadim Krasnoselski și grupul „Sheriff” au refuzat să-l ajute. El a mai ciordit câte ceva, i-a mai tras pe sfoară pe cei de la „Sheriff”. Ei s-au supărat pe el”, a dezvăluit Usatîi, citat de Ziarul Național.

Igor Dodon ar fi încercat să remedieze această situație la Moscova, dar cei de acolo i-ar fi transmis că trebuie să se descurce și să găsească limbă comună cu Krasnoselski și „Sheriff”.

„Voi vedeți ce spune public Krasnoselski despre Dodon, dar neoficial lucrurile sunt mult mai grave. Cei din Transnistria i-au spus că nu vor face pentru el ce au făcut la alegerile parlamentare din 2019 pentru Plahotniuc. Au mai spus că nu vor să-l vadă și-l cred un mincinos”, a conchis Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata