Renato Usatîi va participa la protestul de duminică, 6 noiembrie

0 75

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, va participa la protestul de duminică, 6 noiembrie. El a scris despre aceasta pe Facebook, într-un comentariu la postarea Maiei Sandu, în care președintele ales spune că i-a comunicat premierului Ion Chicu faptul că țara are nevoie de parlament și un guvern nou, iar demisia executivului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv.

“Acum pornesc din Germania spre Moldova. Duminică ne vedem”, a scris Renato Usatîi într-un comentariu, iar în față a atașat #anticipate.

În 2 decembrie, primarul de Bălți, aflat la tratament în Germania, și-a îndemnat susținătorii să se alăture protestului anunțat pentru 3 decembrie de președintele ales Maia Sandu, în scuarul Parlamentului. Manifestația a fost provocată de proiectul de lege al socialiștilor, prin care Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost mutat de la Președinție, în subordinea Parlamentului. Într-o intervenție live pe Facebook, Renato Usatîi spunea că este sigur că vor fi mai multe zile de protest, care sunt începutul sfârșitului regimului ticăloșilor, “nu pot să-l numesc doar al lui Dodon pentru că acolo sunt și plahotniuci și dodoni, e o corcitură care trebuie distrusă. Noi avem nevoie de un Parlament fără hoțomani și curcani… Alegeri parlamentare anticipate oricum vor avea loc, nu pentru că așa vreau eu, ci pentru ca așa vor majoritatea cetățenilor acestei țări”, mai declara Renato Usatîi.

Anunțul despre protestul care va avea loc duminică, 6 decembrie, este distribuit masiv pe internet. Oamenii sunt chemați să vină la ora 11:00 în Piața Marii Adunări Naționale pentru a-și apăra votul și propria voință, dar și pentru a cere organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Sandu a declarat că în parlament “s-a adunat un grup de hoți”: “Acest parlament și acest guvern ar trebui să plece. Din cauza lor, noi suntem pe marginea prăpastiei. Oamenii cer alegeri anticipate, noi vom face ceea ce cer oamenii“.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata