Renato Usatîi: Verific informația despre posibilitatea aflării lui Plahotniuc în Cipru

0 93

Plahotniuc s-ar putea afla în Cipru. Despre aceasta anunță Candidatul Partidului Nostru la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi. El a menționat într-un briefing de presă că, potrivit informației pe care o deține, fostul lider democrat și-a procurat bilet pentru cursa Istanbul – Cipru, dar nu se știe dacă s-a și aflat în avionul care a efectuat acest zbor. Potrivit liderului PPPN, Plahotniuc ar fi putut procura intenționat biletul pentru a induce anchetatorii în eroare.

“Verific informația despre posibilitatea aflării lui Plahotniuc în Cipru. Plahotniuc avea bilet pentru cursa Istanbul-Cipru. Acum, verific dacă s-a aflat sau nu în avionul care efectua cursa, pentru că Plahotniuc putea să-și cumpere bilete pentru zeci de destinații ca să-i dezorienteze pe anchetatori. Imediat ce aflu, o să vă informez. Ca să nu apară afirmații de genul: l-am căutat acolo, dar nu l-am găsit, repet, informația NU este confirmată. Dar oricum, o să-l găsim și o să-l determinăm să răspundă în fața legii”, a spus Renato Usatîi.

Amintim că ieri, 29 septembrie, autoritățile turce au notificat Procuratura Generală din Moldova că Vladimir Plahotniuc se află pe teritoriul țării lor, confirmând astfel informația făcută publică de către Renato Usatîi, luni 28 septembrie, pe Facebook. Vlad Plahotniuc a fost anunțat în căutare după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: ”crearea și conducerea unei organizații criminale”, ”escrocherie” și ”spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata