Renato Usatîi vine în ajutorul mamei cu cinci copii, condamnată la pușcărie pentru un credit, și apostrofează autoritățile

0 180

Nu pot rămâne indiferent față de acest caz strigător la cer și mă simt obligat ca, în calitate de cetățean al Republicii Moldova, să-mi facă datoria și să o ajut pe mama cu cinci copii, care a ajuns la pușcărie pentru că nu a putut să-și achite un credit. Voi achita datoria acestei femei, care se ridică la peste 200 de mii de lei, și fac apel la autorități să ia atitudine față de acest caz dureros, astfel încât mama să ajungă cât mai curând acasă, la copii. Acestea sunt declarațiile și îndemnul președintelui Partidului Nostru, Renato Usatîi, făcute într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook.

 

„M-a șocat nu doar faptul că mama a cinci copii se află acum la pușcărie, ci și faptul că despre acest caz nu s-a știut nimic până când a fost difuzat un reportaj la PRO TV. Eu consider că sunt obligat să mă implic în acest caz. Am discutat deja cu avocații. Am aflat că fost depus un recurs la Curtea Supremă de Justiție, în lunile iulie-august curent. În acest moment, însă, nu sunt alte posibilități, căi legale, juridice pentru a soluționa această prolemă mai repede, până când CSJ se va pronunța în acest caz. Totodată, am aflat că partea vătămată în acest dosar a spus că va susține acest recurs, dacă îi va fi restituită suma pe care a pierdut-o. Este vorba despre suma de peste 200 de mii de lei. Diseară, târziu, mă voi întâlni cu partea vătămată, voi fi gata, printr-un contract, juriștii îmi vor spune cum pot să fac asta legal, să restitui această datorie de peste 200 de mii de lei, să includ și alți avocați în acest caz, astfel încât, Natalia Ursachi să se întoarcă la copiii ei acasă cât mai repede”, a declarat Renato Usatîi.

Președintele Partidului Nostru a spus că imediat ce a aflat despre acest caz cutremurător, a început să se documenteze pentru mai multe detalii.

„Noaptea trecută, am găsit numerele de telefon ale dnei Svetlana Ursachi, bunica care a rămas cu cinci copii. Azi dimineață am vorbit cu dumneaei și am înțeles ce s-a întâmplat. Da, într-adevăr, în luna februarie a acestui an, fiica ei – Natalia Ursachi a fost condamnată la șase ani de pușcărie pentru escrocherie. Totodată, am aflat că în februarie, când a fost pronunțată sentința la Curtea de Apel Bălți, dumneaei era însărcinată cu a cincilea copil pe care l-a născut în aprilie”, a mai spus Usatîi.

El a mai afirmat că a aflat detalii care l-au pătruns despre ce a făcut femeia înainte de a merge la pușcărie.

„Am aflat detalii care m-au distrus. Femeia a născut copilul, pe cel de-al cincilea, în luna aprilie. Dumneaei știa că mâine-poimâine va ajunge la pușcărie și a tăiat toți porcii de pe lângă casă, păsările, a făcut conserve, pentru ca ai ei copilași să aibă ce mânca, atât timp cât mama lor va sta la pușcărie”.

Potrivit lui Usatîi, povestea acestei femei scoate la iveală situația în care se află justiția din țara noastră și sărăcia în care trăiesc cetățenii, nevoiți chiar să încalce legea, pentru a nu muri de foame. În context, președintele Partidului Nostru face apel către toate autoritățile din Republica Moldova să ia atitudine față de acest caz dureros.

„Sunt șocat că, în prezent, mai mulți escroci sunt cercetați în libertate, mai multe persoane implicate în furtul de milioane, miliarde sunt libere, iar doamna aceasta, chiar dacă ar fi încălcat legea, stă după gratii pentru un credit pe care nu a avut posibilitatea să-l achite”, a mai spus președintele Partidului Nostru.

 

Amintim că o femeie din Drochia, mamă a cinci copii, unul dintre care are mai puțin de jumătate de an, a fost condamnată la șase ani de închisoare, pentru că nu a putut achita un credit. Acum cinci ani, ea și-a cumpărat o mașină în valoare de cinci mii de euro ca să presteze servicii de taxi, ca să poată să-și hrănească copiii pe care îi crește de una singură. Din păcate, însă, s-a împotmolit în datorii pe care nu a mai putut să le restituie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata