Replica lui Chicu pentru Jizdan: „Nu panicați societatea, voturi suplimentare la alegeri n-o să vă aducă”

0 168

Premierul interimar Ion Chicu a îndemnat politicienii să nu vină cu „scenarii apocaliptice” și să nu „isterizeze” societatea.

Reacția vine după ce deputatul Partidului Democrat (PDM) Alexandru Jizdan a criticat decizia lui Chicu de a rămâne în calitate de prim-ministru interimar

doar până la sfîrșitul anului curent, scrie newsmaker.md.

„Atest că tot mai mulți politicieni, inclusiv foști colegi miniștri (care știu despre activitatea guvernului cu mult mai multe decât un Litvinenco sau un Grosu)

vin cu scenarii apocaliptice privind situația în țară, care ar urma să fie pînă la alegerile parlamentare anticipate din mai. Stimați politicieni.

Vă rog mult, nu duceți oamenii în eroare și nu isterizați societatea”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Prem-ministrul interimar susține că plecarea unui prim-ministru sau a unui ministru nu înseamnă blocarea activității ministerului sau instituției respective.

„Anume un asemenea model am încercat să implementăm pe durata mandatului și sunt absolut sigur, că am reușit.

Ministerele rămân totalmente funcționale și cu oameni foarte responsabili. Lăsați specialiștii de acolo să lucreze și nu panicați societatea – asta voturi suplimentare

la alegeri n-o să vă aducă”, a mai scris Chicu.

Replica lui Chicu pentru Jizdan: „Nu panicați societatea, voturi suplimentare la alegeri n-o să vă aducă”

Reacția vine după ce, într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul democrat Alexandru Jizdan a scris că starea lucrurilor în Moldova este alarmantă

și că, atunci când nu există guvern, țara este „aidoma unei case de unde au plecat părinții, iar copiii au rămas “din capul lor””.

Amintim că, pe 24 decembrie, în ultima zi de mandat a președintelui Igor Dodon, Ion Chicu a anunțat că demisionează din funcția de prim-ministru al țării.

Ulterior, în urma unei întrevederi cu președintele Maia Sandu, Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie.

Tot până în această dată, vor asigura interimatul funcției actualii miniștri ai Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Finanțelor și Economiei.

Deputații din PAS, PLatforma DA și PDM au criticat decizia lui Ion Chicu, iar președinta Maia Sandu i-a numit „lași”

pe miniștrii care își vor înceta activitatea din 1 ianuarie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata