Republica Moldova și alte zece state, incluse în lista statelor din care UE va permite călătorii neesențiale

0 40

Guvernele din Uniunea Europeană au convenit miercuri să adauge 11 țări, inclusiv Republica Moldova, pe lista lor de state din care vor permite călătorii neesențiale.

Ambasadorii din cele 27 de state ale UE au aprobat completările miercuri în cadrul unei reuniuni, modificarea urmând să intre în vigoare în următoarele zile, scrie Reuters.

Este vorba de Armenia, Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită.

Fost membru al UE, Marea Britanie, unde varianta extrem de infecțioasă a coronavirusului Delta a provocat o creștere accentuată a cazurilor de COVID-19, nu se află pe listă.

Țărilor UE li se recomandă să ridice treptat restricțiile de călătorie pentru cele 14 țări actuale de pe listă – Albania, Australia, Israel, Japonia, Liban, Noua Zeelandă, Macedonia de Nord, Rwanda, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda și Statele Unite State. Sunt incluse și regiunile administrative chineze Hong Kong și Macau.

Țările UE pot solicita în continuare un test negativ COVID-19 sau o perioadă de carantină.

Precizăm că președintele RM, Maia Sandu, a declarat aseară, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV că Republica Moldova se află printre zece state cetățenii cărora ar putea intra în UE în baza certificatelor de vaccinare sau a prezentării rezultatului negativ la testul COVID-19.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata