Republica Moldova suspendă cursele aeriene de pasageri din şi spre Marea Britanie

0 49

Republica Moldova suspendă toate cursele aeriene de pasageri din şi spre Marea Britanie, începând cu 23 decembrie 2020, orele 00:00.

Decizia a fost aprobată astăzi de către Comisia naţională extraordinară de sănătate publică, în scopul prevenirii răspândirii noii tulpini a coronavirusului SARS CoV 2, identificate în Marea Britanie. Informaţia a fost confirmată de autorităţile de sănătate publică din Marea Britanie şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Astfel, începând cu miezul nopţii de mâine, Republica Moldova va sista cursele aeriene cât şi charterele regulate de pasageri cu Marea Britanie.

Totodată, din 23 decembrie, orele 00.00, va fi interzisă sosirea pe Aeroportul Internaţional Chişinău a pasagerilor cu escală, din Marea Britanie.

Astfel, CNESP a aprobat interdicţia pentru operatorii avia de a îmbarca pasagerii care vin în Republica Moldova cu escală din Marea Britanie.

Se solicită Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră să intensifice, la punctele de trecere a frontierei de stat,

măsurile de sănătate publică prentru prevenirea şi controlul infecţiei COVID-19.

De asemenea, se solicită autorităţilor din domeniul ordinii publice să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice şi juridice a măsurilor

de prevenire şi control al infecţiei COVID-19, în special a regimului de autoizolare a persoanelor.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică

şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata