Restaurantele, cluburile și cafenelele din capitală ar putea fi închise? Primarul anunță consultări cu reprezentanții HoReCa

0 93

Unii agenți economici din mun. Chișinău nu respectă măsurile de prevenire și combatere a noului coronavirus. Concluzia a fost enunțată de către primarul capitalei Ion Ceban, în cadrul ședinței din 21 noiembrie, după ce reprezentanții Primăriei au efectuat în zilele de 21-22 noiembrie controale inopinate. În această săptămână, autoritățile municipiului Chișinău se vor întâlni cu reprezentanții HoReCa pentru a discuta măsuri de prevenire și stabilizare a pandemiei de coronavirus, scrie sursa citată.

În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipalității Chișinău, s-a anunțat că reprezentanții Primăriei au efectuat în zilele de 21-22 noiembrie controale inopinate pentru a verifica modul de respectare a măsurilor de prevenire a infecției cu coronavirus și au constatat că există unități de alimentație publică care nu le respectă.

În acest context, primarul Ion Ceban a îndemnat la respectarea tuturor măsurilor de prevenție, altfel municipalitatea va fi pusă în situația de a trece la măsuri mai drastice de prevenire a infecției, care ar include închiderea totală a restaurantelor, cluburilor și cafenelelor.

În același timp, edilul a declarat că va sancționa orice angajat al administrației publice locale care nu va respecta măsura de purtare a măștii în spații închise ori deschise.

Anterior, edilul s-a pronunțat „categoric contra activității cluburilor de noapte”.

***

Conform deciziei din 20 noiembrie a Comisiei extraodinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, purtarea măștii de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile din capitală – atât cele închise, cât și cele deschise.

În dimineața de 23 noiembrie, reprezentanții Primăriei Chișinău au anunțat că toate locurile pentru pacienții infectați cu COVID-19 din spitalele municipiului sunt ocupate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata