Restricții de circulație în zona Madridului. Acestea sunt contestate de autoritățile regionale

0 64

Călătoriile din și spre Madrid vor fi restricționate din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus, a anunțat guvernul spaniol. Autoritățile regionale contestă însă decizia.

Restricțiile de circulație din jurul Capitalei au fost anunțate miercuri de guvernul spaniol. Autorităţile regionale au anunţat în schimb că decizia nu are o bază legală, creând condiţiile pentru un conflict politic în regiunea unde au fost înregistrate peste o treime din cele 133.604 de cazuri noi de coronavirus depistate în ultimele două săptămâni, transmit Reuters și news.ro.

„Sănătatea Madridului este sănătatea Spaniei”, a declarat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, într-o conferinţă de presă în care a anunţat noile măsuri care vor intra în vigoare în următoarele zile.

Potrivit deciziei Guvernului Spaniei, capitala spaniolă, care are peste 3 milioane de locuitori şi nouă municipalităţi adiacente, fiecare cu cel puţin 100.000 de locuitori fiecare, va fi închisă persoanelor din afara acesteia, în cazul călătoriilor neesenţiale.

Mai exact, oamenii vor putea circula pentru serviciu, şcoală, vizite la medic sau pentru cumpărături, dar nu pentru petrecerea timpului liber.

Alte măsuri includ închiderea barurilor şi a restaurantelor la ora 11.00 p.m., faţă de ora 1:00 a.m. care era limita anterioară. De asemenea, parcurile şi locurile de joacă vor fi închise.

Mai mult, maxim şase persoane au voie să se întâlnească în public.

La Madrid s-au înregistrat 735 de cazuri de coronavirus la 100.000 de locuitori, aceasta fiind una dintre cele mai ridicate rate din orice regiune a Europei şi dublă faţă de rata naţională.

Ministrul regional al sănătății contestă decizia

Restricţiile extinse anunţate de guvernul spaniol sunt respinse de autorităţile regionale.

”Decizia nu este legală”, a declarat ministrul regional al Sănătăţii, Ruiz Escudero, care nu a precizat însă cum ar reacționa autorităţile regionale pentru a se opune carantinei.

În Spania au fost înregistrate în total 769.188 de cazuri de coronavirus, cele mai multe din Europa Occidentală, şi 31.791 de decese.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata