Rezultatele unor sondaje online privind favoriții la prezidențiale diferă de cele ale sondajelor realizate prin metoda obișnuită

0 526

Rezultatele unui sondaj de opinie publică desfășurat în regim online diferă semnificativ de rezultatele sondajelor anterioare. Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru este demonstrat de rezultatele intermediare ale sondajelor efectuate pe site-urile sondaje.md și votum.md. În cadrul sondajelor, respondenții își exprimă susținerea pentru candidații la alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova.

Potrivit datelor înregistrate la 12 octombrie, portalul sondaje.md a stabilit că pe primul loc s-a clasat candidata la prezidențiale desemnată de Partidul “Acțiune și Solidaritate” (PAS), Maia Sandu. Pentru ea au votat 40% din respondenți (10 150 de voturi).

Aceasta este urmată de liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pentru care au votat aproape 25% din respondenți sau 6260 de voturi.

Canditatul desemnat de adunarea cetățenilor Igor Dodon se află pe locul al treilea cu un rezultat de 10,75% (2700 de voturi). În total, până în prezent, peste 25 de mii de persoane au participat la sondaj. Inițiativa de a desfășura sondajul aparține comunității “WatchDog.MD”.

Un sondaj realizat pe portalul votum.md, arată că Maia Sandu (38%) și Renato Usatîi (28,71%) vor trece în turul doi al scrutinului prezidențial. Igor Dodon s-a clasat, de asemenea, pe locul trei. Pentru președintele actul au votat 20,11% din respondenți. În acest sondaj, până în prezent, au participat 14,5 mii de persoane. Sondajul de pe votum.md a fost organizat de compania “Simpals”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata