Rizea: „O încercare de a mă elimina de la participarea la alegerile parlamentare este dorința lui Igor Dodon și a oamenilor săi din CEC”

0 86

„Pentru a-mi lua cetățenia moldovenească și a mă extrada din țară, aceasta este o încercare de a mă elimina de la participarea la alegerile parlamentare („ Alegerile parlamentare vor avea loc în Moldova pe 11 iulie ”- nota editorului). Aceasta este dorința lui Igor Dodon („fostul președinte al Republicii Moldova, președintele Partidului Socialiștilor”, – nota editorului) și oamenii săi din CEC ”, – o astfel de declarație a fost făcută de candidatul la funcția de deputat al Parlamentului Republicii Moldova din Partidul Noi, Cristian Rizea, în cadrul emisiunii Bucataria Politică cu Liviu Moraru.

El a menționat că încă mai deține cetățenie moldovenească, precum și permisul de conducere.

„Nimeni nu l-a luat de la mine. În politică moldovenească, totul se întâmplă ca într-o singură oală. Vreau ca oamenii să știe adevărul, în ciuda faptului că s-a spus multe despre mine și am fost în mare parte acuzat”, a declarat candidatul la funcția de deputat .

El crede că Moldova rămâne un stat capturat, chiar dacă există un nou președinte în țară timp de 8 luni.

„În ceea ce privește cetățenia, ar fi o infracțiune să mi-o iau. Am dovezi că IDNP-ul meu este valabil. Documentele spun că sunt cetățean român cu un IDNP moldovenesc. Este incredibil”, – a spus Rizea.

Potrivit acestuia, încercarea de a-l scoate din politică în acest fel este un abuz de putere.

„Aceasta este dorința lui Igor Dodon și dorința oamenilor din CEC, servitori ai lui Max Lebedinschi – fostul consilier prezidențial al lui Dodon. Niciunul dintre ei nu mi-a cerut să le prezint documente. Ei nu pot lua de la mine documentele, așa cum ar fi să fie ilegal. Și ar fi împotriva oricăror norme de justiție. Am câștigat instanța pe această temă. Curtea Constituțională i-a obligat să respecte legea și să-mi dea dreptul meu constituțional, pe care îl am, și anume, să fiu candidat și să fiu ales de popor. Nu vor să asculte decizia instanței „, a declarat candidatul la funcția de deputat al parlamentului. 

Rizea crede că dacă CEC ar respecta decizia instanței, atunci aceasta ar fi o acțiune împotriva lui Dodon.

„Am acționat în cadrul legii, în cadrul justiție. Ce a făcut Dodon? „A aruncat o piatră în apă „și am început să o căutăm cu toții. A semnat un decret pe numele lui Cristian Mihai, fără toate datele. Adică , asupra unei alte persoane „,- a spus Rizea, menționând că vor să-l extrădeze, dar nu au putut să o facă.

„Articolul 18 din Constituția Republicii Moldova spune că niciun cetățean al Moldovei nu poate fi extrădat. În ciuda acestui fapt, am fost închis timp de 6 luni. Fără o justificare legală. Instanța a încercat în toate modalitățile posibile prelungirea detenției mele de la 30 până la 180 de zile. Prin urmare, în cele din urmă, m-au lăsat să ies. Dar unii, totuși, au încercat să mă țină acolo cu forța. Indic mereu și peste tot informația deținută și fac totul conform legii „, – a declarat candidatul la funcția de deputat pe listă al Partidului Noi.

El a comentat, de asemenea, informațiile despre faptul că Partidul Noi a stabilit relații cu Partidul PAS.

„Tot ce se spune despre relația mea cu noul președinte al Republicii Moldova sunt doar zvonuri și minciuni. Singurul lucru pe care Partidul Noi și PAS îl au în comun este dorința de a lupta împotriva corupției în sistemul de justiție din Republica Moldova timp de ultimii 10-12 ani”, – a răspuns Rizea .

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata