România va oferi Moldovei până la 200 000 de doze de vaccin anti-Covid

0 39

România va livra, în următoarea perioadă, 200 de mii de doze de vaccin anti- COVID-19 pentru Republica Moldova.

Despre acest lucru a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă preşedntele României, Klaus Iohannis, care are o vizită oficială la Chişinău.

„Anunţ un nou pachet de sprijin din partea României. Prin acest pachet România are în vedere: încheierea cât mai rapidă a celui de-al şaselea protocol adiţional privind grantul de 100 mil euro vizând prelungirea valabilităţii acordului. Susţinerea procesului de vaccinare anti-Covid prin furnizarea a până la 200.000 de doze de vaccin
şi trimiterea unei echipe de experţi români care să ajute la pregătirea strategiei de vaccinare”, a spus preşedintele României.

Totodată, el a afirmat că România va continua să ajute R. Moldova în lupta cu pandemia.

Amintim că preşedintele României, Klaus Iohannis, întreprinde, astăzi, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chişinău, prima după cinci ani, este şi prima vizită la nivel înalt primită, la Chişinău, de Maia Sandu, după preluarea mandatului
de preşedinte, în urma votului exprimat de către cetăţenii Republicii Moldova în favoarea sa la alegerile prezidenţiale din data de 15 noiembrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata