Rusia a efectuat exerciţii cu lansări de rachete balistice, supervizate personal de Vladimir Putin

0 53

Rusia a efectuat mai multe antrenamente cu rachete balistice și de croazieră, exercițiile fiind supervizate personal de președintele Vladimir Putin. La aplicaţii au participat structuri ale Forţelor de rachete strategice ruse, ale aviaţiei strategice şi un submarin nuclear din cadrul Flotei ruse a Nordului.

Potrivit RIA Novosti, citat de Agerpres, în cadrul exercițiilor au fost executate teste ale rachetelor balistice “Yars” şi “Sineva”.

“Au fost lansate în scop de antrenament o rachetă balistică intercontinentală, o rachetă balistică de pe un submarin, rachete de croazieră de mare precizie cu rază lungă de acţiune de pe cosmodromul de testare din Pleseţk, din apele Mării Barents, precum şi de avioane Tu-160 şi Tu-95ms (care au decolat) de pe aerodromurile ‘Enghels’ şi ‘Ukrainka'”, se precizează în comunicatul Ministerului rus al Apărării.

Rachetele lansate în cursul acestor exerciţii şi-au atins ţintele amplasate în poligonul Kura (Kamceatka, Extremul Orient rus) şi la centrul de testare din Pemboi (Komi, nordul Rusiei europene).

Ministerul Apărării din Rusia a difuzat și o înregistrare video în care se arată momentul în care are loc lansarea rachetei balistice intercontinentale “Yars” de pe cosmodromul din Pleseţk, precum şi lansarea de pe submarinul “Karelia” (Proiectul 667 BDRM), submarin de a treia generaţie echipat cu rachete balistice “Sineva”, mai scrie sursa citată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata