Rușii au convins încă o țară să testeze vaccinul Sputnik V

0 74

Capitala bogată în petrol a Emiratelor Arabe Unite caută inițial 500 de voluntari, potrivit Biroului de presă al guvernului din Abu Dhabi, citat de Bloomberg.

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat înregistrarea Sputnik V în august, iar o a doua inoculare a fost aprobată în octombrie.

Dezvoltatorii vaccinului au declarat că testele inițiale au arătat că este 91,4% eficientă în prevenirea infecțiilor, deși rezultatele finale nu au fost încă publicate într-un jurnal evaluat de colegi. Pfizer Inc. și BioNTech SE au declarat că lovitura lor este 95% eficientă în prevenirea bolilor.

Sputnik V va costa mai puțin de 20 de dolari pe piețele internaționale pentru un tratament în două faze, ceea ce îl va face mai ieftin decât cele produse de Pfizer și Moderna Inc., potrivit Fondului de investiții directe din Rusia.

Emiratele Arabe Unite au efectuat, de asemenea, studii de fază 3 pentru un vaccin dezvoltat de Sinopharm Group Co Ltd. din China, iar țara a acordat aprobarea de urgență pentru utilizarea acestuia de către lucrătorii din domeniul sănătății în septembrie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata