Şapte bărbaţi din Chişinău şi Ialoveni, reţinuţi pentru comercializarea heroinei

0 71

Şapte bărbaţi au fost reţinuţi, fiind bănuiţi de comercializarea drogurilor de tip Heroină în proporţii deosebit de mari. Aceştia sunt originari din Ialoveni şi Chişinău, având vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani.

Membrii grupului acţionau de comun acord, cu roluri bine determinate, în scopul punerii ilegale în circulaţie a drogurilor. Operaţiunea de reţinere a comportat un grad de risc sporit, deoarece unul din figuranţi era înarmat, fapt ce a dus la necesitatea intervenţiei de reţinere în forţă cu implicarea  Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” a IGP. Asupra unuia din figuranţi a fost depistat un pistol de tip „Baikal”, pe care-l deţinea legal.

Totodată,  a fost infiltrat un agent de investigaţie sub acoperire, fiind efectuate achiziţii de control şi cumpărate, de la suspecţi, droguri în proporţii deosebit de mari, în valoare estimativă de peste 120 000 lei.

Conform legii penale, în cazul în care le va fi demonstrată vinovăţia, aceştia riscă pedeapsă cu închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata