Șase persoane, printre care trei minori, au ajuns la spital, după ce au primit intoxicații cu monoxid de carbon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
0 18

Șase persoane, dintre care trei copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Salvatorii au intervenit ieri seara în localitatea Chircăiești, raionul Căușeni, pentru a acorda ajutor persoanelor intoxicate.

„Două femeie cu vârstele de 66 de ani și 38 de ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, dar și trei copii cu vârstele de 13 ani și 3 ani au primit îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria gospodărie. Primele cercetări la fața locului au stabilit că cel mai probabil oamenii s-au intoxicat cu monoxid emanat în interior de la un cazan alimentat cu gaz, din cauza coșului de fum care nu era izolat ermetic”, a menționat Liliana Pușcașu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Conforma informațiilor, femeia  de 66 de ani a fost internată la terapie intensivă în spitalul raional din Căușeni, iar ceilalți cinci membri ai familiei au primit îngrijiri.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre pericolul utilizării surselor de încălzire defecte sau a instalațiilor neverificate.

Pompierii recomandă persoanelor să aerisească bine încăperile și să se asigure de faptul că coșurile de fum nu sunt defecte.

În caz de situații de risc trebuie de urgență apelat Serviciul 112.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata