Scandal în sport, după ce căștile afro de înot au fost înterzise la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0 59

Federația Internațională de Înot (FINA) a provocat un scandal de amploare în rândul sportivelor afro-americane care vor participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Astfel, căștile de înot au fost modificate pentru aceste sportive, deoarece multe dintre acestea au un păr voluminos, iari din acest motiv nu pot folosi căștile obișnuite.

Sportivele care au un păr bogat și voluminos au apelat din această cauză la o firmă care produce căști mai mari, potrivit. Casca specifică „Soul Cap” este făcută în așa fel încât să acopere anumite tipuri de tunsori și coafuri – dreadlocks, tunsori afro, păr împletit sau un păr care este, pur și simplu, gros și ondulat în mod natural.

Compania producătoare de căști – Soul Cap – a apelat la Federația Internațională de Înot pentru a primi acceptul ca produsul lor să poată fi folosit la Jocurile Olimpice, dar în zadar.

Aceste căști „nu respectă forma naturală a capului”, acesta a fost motivul pentru care forul internațional a respins cererea companiei.

„Sportivii care au participat la evenimentele internaționale nu au mai folosit astfel de căști și nici nu a exista o cerere din partea lor pentru a folosi căștile Soul Cap. Înțelegem importanța incluziunii sportivilor și suntem implicați pentru ca orice persoană să aibă echipament de înot adecvat probelor, care să garanteze, însă, că nu obțin și un avantaj competitiv”, se mai arată în motivarea refuzului Federației, citată de Gazzetta.

Refuzul federației a stârnit polemici, sportivele afirmând că se consideră dezamăgite și discriminate.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata