Scandal și îmbrânceli la Primărie. Consilierii urmau să adopte niște proiecte imobiliare

0 56

Scandal și îmbrânceli la ședința de azi a Consiliului Municipal Chișinău. Mai mulți consilieri de la PAS, Partidul Platforma DA și PSRM s-au luat la bătaie.

Motivul – votarea unor proiecte imobiliare, Consilierii de la PAS cred că sunt ilegale și îi acuză pe cei de la PPDA și PSRM de cârdășie.

Este vorba despre Planul Urbanistic Zonal de la Botanica și cel cu privire la implementarea Regulamentului Local de Urbanism.

Potrivit celor de la PAS, proiectele au aviz negativ de la CNA și conțin numeroase încălcări.

Pentru ca scandalul să înceteze, președintele ședinței CMC a anunțat o pauză de o oră. Alexandr Odințov, unul dintre inițiatorii conflictului din CMC și-a cerut iertare de la cetățenii Capitalei pentru cele întâmplate astăzi, dar a spus că va continua să riposteze ori de câte ori va fi provocat. La fața locului a fost chemată și poliția.

Evenimentele de azi de la CMC au fost comentate și de doi deputați de la PAS.

„Cu mânuțele îngerilor adevărați, a deontologilor necontextuali și a luptătorilor declarați cu mafia imobiliară, astăzi riscă să se voteze 2 proiecte tare periculoase

în Consiliul Municipal. Rămâne de văzut dacă Victor Chironda va interveni din partea executivului sau va trece cu vederea aceste proiecte problematice,

acceptând tacit acest dezmăț,”, a scris pe Facebook deputatul Dan Perciun.

„Fac apel către conducerea Platformei DA – Andrei Nastase, Alexandr Slusari, Igor Munteanu, să oprească votul comun DA-PSRM din Consiliul Municipal Chișinău pentru construcțiile ilegale care distrug orașul. Promisiunile din campania electorală trebuie menținute”, a scris Radu Marian pe pagina sa de Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata