Scandalul anabolizantelor „diplomatice”; Deputat PSRM: Ambasadorul RM în Rusia a fost rechemat

0 310

Ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost rechemat. Informația a fost făcută publică de către deputatul socialist Grigore Novac la Ora Expertizei de la Jurnal TV. Ulterior, deputatul a precizat că a citat un canal de Telegram.

În opinia mea, încă ieri trebuia rechemat. Dacă există o bănuială rezonabilă că ambsadorul Neguța e implicat, indiscutabil el trebuie rechemat. Ulterior aici se va clarifica dacă e implicat”, a comentat Grigore Novac.

La volanul microbuzului se afla șoferul ambasadei, iar schema ar fi fost coordonată de fiul ambasadorului, susțin sursele Jurnal.

Șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut sâmbătă la postul vamal Palanca, în care au fost depistate cutii cu anabolizante, a fost pus sub învinuire.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene precizează că, potrivit verificărilor documentației interne, autoturismul vizat se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2-5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAEIE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, în vederea transmiterii la Chișinău a poștei diplomatice curente.

Instituția a inițiat măsurile interne de anchetă cu solicitarea explicațiilor de rigoare din partea colaboratorilor misiunii diplomatice vizate.

sursa: jurnal.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata