Scandalul diplomei. Ala Nemerenco a câștigat în instanță: Reacția PSRM

0 120

După ce instanța de judecată a obligat-o pe deputata socialistă Alla Darovannaia să dezmintă informațiile precum că consiliera prezidențială Ala Nemerenco ar fi primit ilegal diploma de master, PSRM a venit cu o reacție prin care „condamnă subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice”.

Într-un comunicat, PSRM afirmă că Darovannaia a aflat din presă decizia instanței de judecată. Totodată, socialiștii menționează că la detaliile juridice pe acest caz se vor expune avocații, care vor ataca cu recurs decizia primei instanțe.

„Atragem atenția cetățenilor asupra faptului că, afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege, au fost făcute în baza unui document oficial semnat de ministerul Sănătății. Subliniem că în răspunsul său, ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal”, se mai arată în comunicatul remis presei.

Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a obligat-o pe actuala deputată Alla Darovannaia să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta la conferința de presă din doi februarie curent, organizată și susținută la sediul Parlamentului, și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează reclamanta, ca fiind defăimătoare, false și constituie relatări cu privire la fapte și să-și exprime public scuzele de rigoare.

Potrivit deciziei, deputata Alla Darovannaia este obligată să dezmintă informația în același mod în care a fost răspândită – în conferință de presă organizată în sediul Parlamentului, cu invitarea tuturor reprezentanților mass media și cu publicarea textului dezmințirilor pe pagina sa oficială de Facebook. Deputata mai este obligată să elimine de pe pagina sa de Facebook toate postările cu referire la Ala Nemerenco. De asemenea, aceasta urmează să plătească 20 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral și va acoperi toate cheltuielile de judecată suportate.

Ala Nemerenco susține că banii vor pleca la patru copii orfani minori de care are grijă o doamnă cu Inimă Mare, deși singură e deja în vârstă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata