Scenele care au îngrozit Italia. Un bărbat cu Covid a fost filmat mort în baia unui spital din Napoli. Sunt cozi la spitale

0 105

Un bărbat infectat cu coronavirus a fost găsit mort pe podeaua unei băi din interiorul unui spital de urgență din Napoli.

Imaginile sumbre s-au răspândit rapid în Italia, fapt care i-a determinat pe oficialii guvernamentali să ceară „intervenție imediată”, pe măsură ce pandemia de coronavirus pune stăpânire pe sudul vlunerabil al țării, scrie New York Times.

„Acesta este mort. Nu știm dacă este viu sau mort.”, spune persoana care filmează videoclipul, în timp ce imaginile arată un bărbat care se afla sub chiuveta din baie a spitalului Cardarelli din Napoli.

Imediat ce videoclipul a fost făcut public, reprezentanții spitalului au declarat că un pacient cu „o posibilă infecție cu COVID-19” a fost găsit mort în baia camerei de urgență. La momentul declarației, cauza morții era încă în curs de anchetă, se arăta în comunicat.

Presa din Italia a publicat în ultimele ore imagini care surprind cozi în fața spitalelor, în așteptarea eliberării unui loc. Oamenii sunt tratați în mașini în curtea unităților medicale, unde li se administrează chiar oxigen.

Aglomerație de ambulanțe la Spitalul Cotugno din Napoli. Sursă foto: Profimedia

Înregistrarea a cutremurat Italia

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Raffaele Nespoli, a confirmat că imaginile au fost filmate în camera de urgențe a spitalului.

Înregistrarea a cutremurat Italia. Imaginile tulburătoare din spitalele nordice ale țării au copleșit întreaga lume, în timpul primului val al pandemiei. Iar evenimentele de atunci sunt încă puternice în amintirile oamenilor.

De data aceasta, imaginile au venit din sudul mai sărac și mai puțin echipat al Italiei. Aici, spun experții, paturile sunt puține, la fel ca și unitățile de Terapie Intenisvă.

Armata vine în ajutorul cadrelor medicale

Joi, ministrul de externe, Luigi Di Maio, a declarat într-un videoclip de pe Facebook, că armata ar trebui să meargă să ajute medicii și asistentele din regiunea sudică Campania, care include Napoli.

„Este un moment dificil pentru toate regiunile italiene”, a spus dl Di Maio, care este din Campania.

„Unele zone din sud au un sistem de sănătate mai puțin dezvoltat în comparație cu cel al zonelor afectate în prima fază”, a spus acesta, referindu-se la nord. „Deoarece nici acele zone nu au rezistat, situația ar putea fi și mai periculoasă în sud”.

„Imaginile pacientului găsit mort în baia hotelului Cardarelli sunt șocante”, a scris el pe Facebook, adăugând că videoclipul a fost cel mai recent și cel mai prost exemplu al gestiunii medicilor în fața cazurilor de COVID-19.

Pacienți tratați în mașini, în curtea spitalului Cotugno din Napoli. Sursă foto: Profimedia

Specialiștii cer lockdown național

De la începutul pandemiei și până în prezent, Italia a trecut de un milion de cazuri de coronavirus, la nivel național.

În plus, mai mult de o jumătate dintre acești oameni sunt încă pozitivi, potrivit statisticilor guvernamentale, și mulți dintre ei locuiesc în sudul Italiei.

Deși numărul cazurilor din sud este încă mai mic decât în ​​zonele cele mai afectate din nord, situația precară a spitalelor în mai multe zone din sud, este un factor semnificativ care îi împinge pe unii experți să solicite un lockdown la nivel național.

„Avem nevoie de un lockdown național”, a spus Massimo Andreoni, virolog și director științific al SIMIT, societatea italiană a bolilor infecțioase și tropicale. „Dacă așteptăm ca Napoli să aibă numerele orașului Milan, vom avea parte de un masacru”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata