Scumpiri în lanț! Șeful ANRE prognozează majorarea prețurilor pentru căldură, curent, apă și canalizare

0 37

Agentul termic se va scumpi în luna decembrie, iar în ianuarie vor creste tarifele la apă și canalizare. Anunțul a fost făcut de directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Octavian Calmâc. El a precizat că vor crește și tarifele la energia electrică, dar nu a prezentat nicio cifră.

Potrivit șefului ANRE, tariful la energia termică, apă și canalizare va crește, având în vedere scumpirea gazului. Octavian Calmâc a subliniat că instituția „intră într-o activitate activă și probabil vor fi mai multe decizii sensibile din punct de vedere politic și social, posibil și nepopular”, transmite Unimedia. Precizările au fost făcute aseară la Punctul pe Azi, de la TVR Moldova.

„Suntem în fața mai multor evenimente care urmează să aibă loc. În luna noiembrie practic suntem ocupați cu tarifele la gaze, luna decembrie cu tarifele pentru energia termică, începând cu anul viitor cu tarifele pentru energia electrică. Intrăm într-o activitate activă și probabil vor fi mai multe decizii sensibile din punct de vedere politic și social, posibil și nepopular, cu temei cert că vor fi majorări, având în vedere majorările care sunt la gaz. Este o legătură directă între gazele naturale sau prețul pentru gaze naturale și energia termică. Sigur asta va provoca pe lanț și tarifele pentru apă și canalizare”, a declarat directorul ANRE.

Amintim că, ieri, instituția de reglementare în energetică a aprobat noul tarif pentru consumatorii finali. Astfel, tariful la gazul natural în facturi va fi de 11,08 lei pentru un metru cub, față de 4 lei și 20 de bani, cât era până acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata