Se simte implicarea lui Vladimir Plahotniuc la crearea Platformei „Pentru Moldova”? Răspunsul lui Pavel Filip

0 476

Se simte ori nu implicarea lui Vladimir Plahotniuc la crearea Platformei „Pentru Moldova”, după ce șapte deputați au plecat de la grupul „Pro Moldova” condus de Andrian Candu, la Platfoma „Pentru Moldova”, condusă de Sergiu Sârbu, iar alți șapte au rămas? Întrebarea i-a fost adresată lui Pavel Filip, lider PDM, în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

„Se simte mâna lui Plahotniuc? S-a făcut o împărțeală frățească, șapte deputați au plecat, șapte au rămas la Pro Moldova?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Alex Cozer.

În replică, liderul PDM a declarat că „semnătura” îi este cunoscută.

„Eu nu cred că Ilan Șor acționează desinestătător și, în principiu, am toate argumentele necesare în susținerea acestei idei, mai ales văzând ce se întâmplă în ultima perioadă de timp, toate atacurile la adresa Partidului Democrat. Vă zic, această semnătură îmi este foarte și foarte cunoscută”, a spus Pavel Filip.

În viziunea sa, mișcările care se fac acum pe eșicherul politic de centru-stânga de la Chișinău au scop electoral și se fac de dragul unei configurații în viitorul parlament.

„Dacă unii consideră că obictivul principal este ceea ce se întâmplă acum în Parlament, crearea acestei platforme „Pentru Moldova”, se înșeală. Cred că scopul și ținta este următorul Legislativ și asigurarea unei anumite configurații în următorul Parlament după alegerile parlamentare anticipate. Ar fi bine ca toți să se gândească foarte bine din ce poziții mergem în aceste alegeri anticipate ca pe urmă să nu ne pară rău”, a mai spus Pavel Filip.

Amintim că Platforma „Pentru Moldova” întrunește la momentul actual 16 deputați, inclusiv nouă deputați ai Partidului Șor și este condusă de fostul democrat Sergiu Sârbu. Împreună cu socialiștii au 55 de mandate și au format o alianță nedeclarată în Parlament.

 

 

sursa: jurnal.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata