Secretul uriaș al apropiatului lui Vladimir Plahotniuc găsit împușcat pe un câmp

0 888

Oligarhul Vladimir Plahotniuc și partenerul său Iurie Luncașu ar fi controlat ani la rândul cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Este,

se arată într-o investigație a RISE Project.

Potrivit unui preambul al investigației, Luncașu ar fi finanțat o rețea de trafic de cocaină din Columbia, iar drogurile erau transportate prin porturile Odesa, Constanța și Giurgiulești, transmite stiri.md  cu referire la Cotidianul.md.

Banii din aceste acțiuni ar fi fost investiți în construirea unui adevărate imperii imobiliare, făcându-se referire și la vestita „Casă Albă” dintr-o zonă rezidențială a Chișinău, care i-ar fi aparținut lui Plahontiuc prin intermediul lui Luncașu.

Rețeaua ar fi fost acoperită la cel mai înalt nivel în Republica Moldova, asta chiar dacă ar fi fost supusă mai multor investigații la nivel internațional.

Cocaina ar fi fost ulterior vândută în statele Uniunii Europene și Rusia.

Solicitat de ProTV, avocatul lui Vlad Plahotniuc a declarat că acuzațiile sunt nefondate și că investigația a fost făcută probabil la comandă unor persoane care intenționat vor să-l denigreze pe clientul său.

Jurnaliștii de la RISE spun că au informații din anchetele oficiale transfrontaliere, pe care autoritățile moldovenești le-au clasificat brusc, fără explicații.

Jurnaliștii spun că în ultimii doi ani, au colectat si verificat peste 1.000 de documente, iar investigația încă nu este finalizată, însă este nevoie de bani pentru a sprijini reporterii care se ocupă de asta.

În iunie 2019, autoritățile din Rusia au anunțat deschiderea unui dosar penal pentru trafic de droguri, în acesta fiind vizate mai multe nume cunoscute de la Chișinău, printre care Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu.

Iurie Luncașu a fost găsit mort, în august 2019, pe un câmp din apropierea Chișinăului.

Acesta ar fi fost găsit împușcat în cap, cu un bilet din care reieșea că s-ar fi sinucis, iar dosarul a fost clasat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata