Ședința de judecată în dosarul Șor, anulată din nou

0 112

Ședința de judecată în dosarul Șor, pornit pentru escrocherie și spălare de bani, care urma să aibă loc vinei, 25 septembrie, la Curtea de Apel Cahul, a fost anulată din nou.

Totodată, instanța de apel a amânat și ședința de judecată unde urma să fie examinată cererea înaintată de către avocații lui Ilan Șor privind recuzarea completului de judecată, scrie TV8.

Ședința nu a avut loc, dat fiind faptul că materialele dosarului penal se află la Curtea Supremă de Justiție, ședința de judecată nu a avut loc”, se arată pe portalul Curții de Apel. Pe site-ul Curții de Apel Cahul se arată că următoarea ședință de judecată în dosarul Șor ar urma să aibă loc pe 3 octombrie, ora 10:30.

Examinarea cererii înaintată de avocații lui Șor privind recuzarea completului de judecată a fost amânată de către Curtea de Apel Cahul.

Ședința amînată, Se amână examinarea cererii de recuzare până la parvenirea materialelor cauzei penale de la Curtea Supremă de Justiție”.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018. Mai mulți judecători de la Curtea de Apel Chișinău au invocat anterior diferite motive pentru a se abține de la examinarea dosarului. Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii. Cât privește recuperarea prejudiciului provocat de Ilan Șor, în sentință se precizează doar că „se admite în principiu acțiunea civilă înaintată de BEM, urmând ca asupra cuantumului despăgubirilor cuvenite să hotărască instanța în ordinea procedurii civile”.

Procurorii au cerut anterior o pedeapsă de 19 ani de privare de libertate pentru controversatul businessman.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata