Șefa Comisiei Europene și președintele Consiliului European o felicită pe Maia Sandu: UE este gata să sprijine Moldova

0 29

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în turul II al alegerilor prezidențiale. Oficialul precizează că UE este gata să sprijine Moldova.

„Victoria dvs. este o chemare clară pentru a combate corupția și a restabili respectul pentru statul de drept – calea către un viitor prosper. UE este gata să sprijine Moldova”, se arată într-o postare pe contul de Twitter al Președintelui Comisiei Europene.

Și președintele Consiliului European, Charles Michel, a venit cu un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu.

„Felicitări Maiei Sandu pentru victoria electorală. Cetățenii Moldovei au ales în mod clar un curs care prioritizează justiția, lupta reală împotriva corupției și o societate mai dreaptă. UE este gata să intensifice parteneriatul nostru strâns”, a scris președintele Consiliului European pe Twitter.

Amintim că, Maia Sandu a câștigat turul II al alegerilor prezidențiale, după procesarea a 100% din procesele verbale ale tuturor secțiilor de votare. Candidatul PAS a luat 57,75% din sufragii, ce înseamnă 943 486 voturi, astfel câștigând turul II al alegerilor prezdiențiale. Candidatul independent și susținut de PSRM, Igor Dodon a acumulat – 42.25%, adică 690 139 voturi.

 

 

sursa: deschide.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata