Şeful ANSP, Nicolae Furtună: “Îmi aduc scuze pentru sintagma înţeleasă eronat”

0 51

Șeful ANSP, Nicolae Furtună, și-a cerut scuze public pentru declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.
Furtună și-a explicat declarațiile în cadrul unui briefing de presă.

“Pornind de la termenul “povară medicală”, nu este prima data când termenul dat este utilizat, inclusiv de mine, dincolo de acestea vin cu compasiune și empatie față de cei care nu au înțeles mesajul meu și încă odată îmi prezint scuzele de rigoare pentru cei care au inteles altfel cele spuse de mine.

Din punct de vedere medical consider că este un termen corect. În 30 de ani de activitate eu personal am fost alaturi de compasiunile oamenilor și de fiecare dată când am avut cazuri complicate mi-am exprimat condoleanțele, compasiunile.

Sunt om viu și sufăr și eu de rând cu toate persoanele, colegii mei care s-au infectat cu COVID-19. Îmi cer scuze pentru înțelesul sintagmei “povară”, care a fost înțeleasă eronat, a declarat șeful ANSP.

Amintim că mai mulți politicieni au cerut demisia șefului ANSP după ce acesta a declarat în cadrul unei emisiuni că “în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.”

Briefing de presă susținut de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună

Briefing de presă susținut de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună

Опубликовано Privesc.Eu Moldova Вторник, 8 сентября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata