Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți s-a autosesizat. Administrația gimnaziului din Hiliuți riscă o amendă de până la 25 000 de lei

0 106

Conducerea gimnaziului din Hiliuți, unde acum câteva zile a fost inaugurat cu fast blocul sanitar, riscă o amendă de până la 25 de mii de lei. Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chislari a declarat pentru Pro TV Chișinău că instituția s-a autosesizat, iar reprezentanții acesteia au mers în inspecție.

Potrivit șefului Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceslav Chislari, procesul-verbal urmează să fie întocmit pentru încălcarea măsurilor împotriva COVID-19, între care lipsa măștii și nerespectarea distanței sociale în timpul evenimentului. Astfel, conducerea instituției riscă o amendă de la 50 la 25 000 de lei.

„S-a văzut că se încălcau unele reguli de protecție contra coronavirusului, cum este lipsa măștii și nerespectarea distanței sociale, precum și admiterea în instituția de învățămînt a unor persoane care nu au nimic cu procesul didactic. Concomitent, s-a văzut că și copiii erau alături. Ne-am autosesizat, colegii lucrează în teritoriu. Se va întocmi un proces-verbal de contravenție”, a declarat șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți.

Veaceslav Chislari a mai spus că reprezentanții instituției pe care o conduce au inspectat școala din Hiliuți înainte de începerea noului an școlar și că, până acum, copiii mergeau la o toaletă amplasată afară.

Amintim că avocatul copilului Maia Bănărescu a condamnat politicienii care folosesc copiii pentru a-și promova imaginea: „Este revoltător și imoral. Copiii nu pot fi folosiți pentru a obține voturi sau like-uri”.

Iar ministrul Educației Igor Șarov a declarat că a sesizat Agenția Națională pentru Sănătate Publică, pentru pedepsirea contravențională a organizatorilor evenimentului.

Președintele Igor Dodon a calificat inaugurarea cu fast a blocului sanitar, la care a participat și deputatul PSRM Vladimir Mizdrenco, drept „o prostie totală”, însă a menționat că inițiativa este lăudabilă.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata