Șeful terapiei intensive de la Urgență: „Începutul anului școlar va duce la creșterea numărului de pacienți cu COVID-19”

0 60

Șeful Secției de terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, susține că după fiecare etapă de relaxare a restricțiilor a crescut numărul de cazuri a crescut Ultima frontieră este începutul anului școlar, ceea ce foarte probabil va duce la creșterea numărului de pacienți, scrie sursa citată.

Potrivit lui, personalul medical care lucrează fără întrerupere în ultimele luni este foarte obosit și este imposibil de a-l înlocui.

Totodată, pentru ca sistemul medical să facă față situației, de la începutul pandemiei sunt implicați în spitale rezidenții și studenții Universității de Medicină și Farmacie.

Medicul spune că dacă situația leagată de COVID-19 se va menține la acest nivel, spitalele din Moldova ar putea ajunge la cazul în care vor spitaliza pacienții pe coridoare.

Sunt medici care nu sunt în serviciu – o parte din ei s-au infecat, alții sunt obosiți și și-au luat liber sau un regim un pic mai liber. Dacă numărul pacienților crește, poate scade calitatea. Suntem încărcați. Suntem puși în fața faptului împlinit”, a declarat Belîi.

Totodată, doctorul este de părere că purtarea incorectă a măștii ar trebui sancționată. Potrivit lui, măștile trebuie purtate obligatoriu în spațiile închise, dar și în spațiile deschise în cazurile de aglomerație a populației.

Eu aș sancționa, în special, purtarea incorectă a măștii deoarece este un fenomen foarte răspândit. În spații deschise, unde este o densitate joasă a populației masca se poate purta și în buzunar, dar unde sunt aglomerații, de exemplu piața, magazine, în fața instituțiilor medicale, purtarea măștii sau instruirea cum să o plieze corect – aici cred ar trebui puse accente”, a menționat doctorul.

Actualmente, în Republica Moldova numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 40 055 cazuri.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata