Sergiu Litvinenco despre legea lustrației propusă de PSRM: „Vor să schimbe oamenii lui Plahotniuc cu ai lui Dodon și Șor”

0 53

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco a venit cu o reacție, după ce parlamentarii socialiști au spus că pe 3 martie la ședința

Comisiei juridice se va examina legea lustrației care prevede demisia mai multor conducători ai instituțiilor de stat care au fost numiți în funcție în anii 2016 – 2019.

Alesul poporului a pus la îndoială că actualul Parlament este în stare să facă o evaluare obiectivă a activității conducătorilor instituțiilor statului.

„După mine, vor să schimbe oamenii puși de Vladimir Plahotniuc, cu oamenii lui Igor Dodon și Ilan Șor. Ceea ce este una și aceeași.

Oare nu trebuie la început de făcut lustrația Parlamentului?”, s-a întrebat deputatul.

Sergiu Litvinenco a amintit că în septembrie 2019 a venit cu o inițiativă legislativă similar, doar că potrivit lui deputații socialiști nu au susținut-o.

Printre șefii care trebuie demiși din funcție potrivit deputaților socialiști se numără și cei de la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Instituția a venit cu o reacție și a precizat că mandatele conducerii vor fi duse până la final.

În decembrie 2020 deputații socialiști au înregistrat proiectul de lege 486 privind lustrația în instituțiile publice.

Acesta prevede că persoanele care au fost numite în funcțiile-cheie în organele și agențiile de reglementare în perioada 2016 – 2019

prin derogare de la lege să fie demise ca urmare a declarației privind caracterul captiv al statului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata