Sergiu Litvinenco: Din informaţia ce ţine de implicarea nelegală a lui Platon în sistemul de justiţie, devine limpede de ce Dodon vrea să excludă SIS-ul din coordonarea Preşedintelui

0 81

Informaţiile publicate ieri de jurnal.md, ce vizează implicare nelegală a lui Veaceslav Platon în sistemul de justiţie, explică de ce Igor Dodon vrea să exclude Serviciul de Informaţii şi Securitate din coordonarea Preşedintelui. Despre asta spune deputatul PAS Sergiu Litvinenco, pe pagina sa de Facebook.

 „Anume pentru ca informaţia despre ilegalităţile comise de el, Platon şi alţii din anturajul sau apropierea lor să fie ţinută sub 10 lacăte şi să fie tăinuită de oameni”, spune Litvinenco.

Totuşi, deputatul spune că Igor Dodon trebuie să se conformeze deciziei de ieri a Curţii Constituţionale, care a suspendat Legea prin care SIS a fost scos din coordonarea Preşedintelui.

„După decizia Curţii Constituţionale de azi, Dodon trebuie să înţeleagă că nu mai poate face nimic aici. Trebuie să se conformeze. Unicul lucru pe care-l pot recomanda e să se oprească pe viitor de la implicarea în ilegalităţi. Or ceea ce a făcut până acum oricum nu va mai putea fi ascuns”.

De menţionat că ieri, jurnal.md a publicat o scrisoare în care Serviciul Informaţii şi Securitate solicită  Consiliului Superior al Magistraturii să ia măsuri urgente în privinţa unor judecători care ar fi sub influenţa lui Veaceslav Platon.SIS anunţă că a recepţionat „sesizări care denotă influenţe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere şi şantaj din partea lui Veaceslav Platon, pentru a determinat adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata