Sergiu Litvinenco: PSRM vrea să falsifice alegerile prezidențiale prin diasporă

0 78

Socialiștii încearcă să falsifice alegerile prezidențiale din toamna acestui an prin intermediul diasporei.
Despre aceasta a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.
”Disperarea socialiștilor în contextul alegerilor capătă amploare, ei sunt deja caraghioși cât de tare se tem de aceste alegeri și ei știu că vor pierde, de aceea recurg la orice manipulări pentru a crește șansele.

Astăzi, în cadrul Comisiei Juridice, cei 4 socialiști au respins propunerea mai multor deputați de a exclude din agendă adoptarea unui aviz consultativ al Comisiei Juridice la 3 întrebări pe care le-a înaintat CEC privind secțiile de votare din afara țării:

– Prima întrebare ține de faptul dacă trebuie sau nu de deschis secții de votare în toate ambasadele și consulatele. Bolea a răspuns că în toate ambasade acest lucru este obligatoriu, bine, dar ne întrebăm din punct de vedere economic cât de justificată este deschiderea secțiilor acolo unde votează doar angajații ambasadelor, iar prețul este în jurul de 5.000 euro.

– A doua întrebare era legată de faptul dacă la determinarea secțiilor de votare din afara țării se ia în considerație participarea la scrutinul prezidențial din 2016, sau parlamentar din 2019. Răspunsul pregătit de Bolea se referă la faptul că CEC-ul urmează să ia în calcul rezultatele alegerilor parlamentare din 2019 și a referendumului consultativ din 2019. Vă dați seama cât de ipocrit?

– A treia întrebare era ”Care este ponderea criteriilor expuse în lege atunci când se stabilesc secțiile devotare din afara țării”. În răspunsul Comisiei Juridice este indicat ”ponderea alternativă”. Din câte eu înțeleg, CEC ar avea astfel mână liberă ca unele criterii să le ia în considerare, iar unele nu, chiar dacă ele sunt indicate în lege.

În ce constă problema? În primul rând Comisia își depășește contribuțiile. A doua mare problemă este faptul că prin acest răspuns se continuă șirul de ilegalități în ceea ce privește acest proces de deschidere a secțiilor de votare”, a declarat Litvinenco în cadrul unui briefing de presă.

Declarațiile de presă Sergiu Litvinenco – 23 septembrie 2020

Declarațiile de presă ale deputatului Sergiu Litvinenco, Fracțiunea PAS, Blocul ACUM, în timpul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități din 23 septembrie 2020.

Опубликовано Parlamentul Republicii Moldova Среда, 23 сентября 2020 г.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata