Sergiu Mocanu: PAS va eșua, dar ar putea eșua cu folos pentru țară

0 117

Liderul Mișcării Antimafie vine cu prognoze sumbre pentru soarta partidului de guvernământ. Sergiu Mocanu califică victoria PAS la alegerile din 11 iulie drept una istorică, totuși, potrivit politicianului, schimbările promise de PAS nu vor putea fi realizate din lipsă de profesioniști și vizune. Mocanu spune că încrederea cetățenilor în această formațiune se va eroda, dacă oamenii nu vor simți o îmbunătățire imediată a calității vieții, notează IPN.

„Maia Sandu și PAS au o singură șansă, să devină detașament de sacrificiu. Ei oricum vor eșua la responsabilitatea care le-a revenit, dar ei ar putea eșua cu folos pentru țară. Ei trebuie să-și asume urgent un program radical de reforme. Așteptările (pe) care le au oamenii sunt atât de mari, iar sistemul pe care l-au moștenit atât de puternic, încât ei nu au la dispoziție mai mult de un an de zile”, a spus Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, Mocanu anticipează un declin al carierei politice pentru cei doi lideri ai blocului electoral PCRM-PSRM. Potrivit lui, actuala opoziție va fi una insignifiantă în Parlament, iar în curând pe segmentul de stânga își vor face apariția alți politicieni.

„Pe stânga vor ieși alți lideri. Opoziția din Parlament nu mai contează pentru ceea ce are de făcut acum guvernarea. Războiul PAS-ului cu stânga s-a terminat, ei au de luptat acum cu sistemul. Problema lor este că nu au oameni cu cine realiza aceste schimbări și modul în care comunică ei despre aceste schimbări e foarte confuz. Ei trebuie să caute cadre în afara PAS. Poate oamenii din PAS au calități ascunse, dar deocamdată nu vedem decât declarații și lipsă de responsabilitate”, a spus Sergiu Mocanu.

În urma alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate, iar Partidul Politic Șor – 6 mandate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata