Sergiu Sîrbu spune că discută des cu Ilan Șor: Este gata să revină în orice moment

0 71

Secretarul grupului parlamentar Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu, spune că discută adesea cu Ilan Șor, cel care a fugit din Republica Moldova în vara anului 2019 și anunțat în căutare internațională. Tot Sîrbu precizează că nu-l interesează unde se află acum Șor, însă menționează că acesta este gata în orice clipă să revină și este gata să-și demonstreze nevinovăția”.

„Cu Ilan Șor mă cunosc din anul 2009. Mă cunosc cu el încă înaintea tuturor politicienilor. Desigur că discut acum cu el, deoarece avem o platformă parlamentară comună și ne consultăm pe anumite subiecte. Noi comunicăm cu dumnealui, dar niciodată nu l-am întrebat și nici nu mă interesează unde se află. Din câte cunosc el (n.r. cu referire la Ilan Șor) este gata să revină în orice moment și este gata să-și demonstreze nevinovăția într-un proces transparent, echitabil, cu prezența jurnaliștilor”, a declarat Sîrbu într-o emisiune de la TV8, scrie cotidianul.md.

 

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de pușcărie de Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Buiucani. Potrivit procurorilor, liderul Partidului „ȘOR” ar fi obținut de la Banca de Economii peste cinci miliarde de dolari, bani pe care i-ar fi spălat, ulterior, prin firme off-shore. Ilan Șor pledează nevinovat.

Anul trecut, atunci când s-a schimbat guvernarea, inculpatul a fugit din Republica Moldova. Iar la 30 iulie 2019, Ministerul Afacerilor Interne l-a anunțat în căutare națională și internațională pe Ilan Șor.

Tot N 2019, deputatul Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară, aceasta fiindu-i ridicată la solicitarea pe atunci a procurorului general interimar, Dumitru Robu. Astfel, Șor poate fi arestat, dacă va fi identificat.

Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, declara la finele lunii august că autoritățile Republicii Moldova au trimis o solicitare separată în Israel pentru a verifica dacă Ilan Șor se află acolo, Interpol confirmând aflarea acestuia acolo. De menționat că Israel nu își extrădează cetățenii, iar Șor deține și cetățenia Israelului.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata