Siegfried Mureșan: Alegerile din R. Moldova sunt importante pentru fiecare

0 15

”Alegerile de duminică din Republica Moldova sunt importante pentru fiecare dintre noi”.

Despre aceasta a scris pe pagina sa de Facebook europarlamentarul român, Siegfried Mureșan.

”Sunt importante în primul rând pentru locuitorii din Republica Moldova fiindcă ei vor simți cel mai mult consecințele votului de duminică. Ei vor simți cel mai mult dacă viitorul președinte al Republicii Moldova va duce țara spre reforme, spre dezvoltarea economică, spre Uniunea Europeană și România sau o va ține pe loc, captivă intereselor Rusiei.

Dar sunt importante și pentru românii din partea aceasta de Prut. Fiindcă ne dorim cu toții un vecin care să se dezvolte, un vecin cu o economie puternică, un vecin stabil, în care funcționează statul de drept și regulile democratice. Un vecin cu care poți coopera în economie, infrastructură, un vecin împreună cu care să te dezvolți. Cu atât mai mult cu cât împărțim cu acest vecin aceeași limbă și o istorie comună.

Alegerile sunt importante, însă, pentru toată Uniunea Europeană, de la București la Bruxelles și de la Madrid la Stockholm. Fiindcă siguranța Uniunii Europene depinde și de siguranța vecinilor săi. Iar prosperitatea economică a Uniunii Europene depinde și de prosperitatea vecinilor săi. Este în interesul nostru, al tuturor, să avem la granița de est o Republică Moldova liberă, pe propriile picioare, care se dezvoltă economic, nu una în care domină interesele Rusiei.

De aceea, dragi cetățeni ai Republicii Moldova, fie că locuiți în interiorul graniței țării voastre, fie că locuiți în România sau v-ați stabilit deja într-o țară din vestul Europei, vă invit să mergeți duminică la vot. Votul vostru este important pentru toată Europa.

Cu cât mergeți mai mulți la vot, cu atât cresc șansele să avem un rezultat bun duminică. Depinde doar de voi!”, a declarat Mureșan.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata