Siegfried Mureșan, după ce Maia Sandu a fost învestită în funcția de președintă: „Este începutul unei noi epoci pentru Republica Moldova”

0 112

Președintele Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, declară joi, 24 decembrie, că învestirea Maiei Sandu

în funcția de președintă al R. Moldova este începutul unei noi epoci pentru țara noastră.

Maia Sandu a fost învestită astăzi în funcția de Președinte al Republicii Moldova. Este începutul unei noi epoci pentru Republica Moldova. Mult succes, Maia Sandu”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Înainte de învestirea în funcția de președinte a Maiei Sandu, mai mulți șefi de stat din Uniunea Europeană, inclusiv președintele român Klaus Iohannis au semnat o declarație comună de susținere a noii președinte a Republicii Moldova, Maia Sandu. Și-au anunțat sprijinul pentru Maia Sandu președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituania, Poloniei și Slovaciei.

Maia Sandu a fost învestită astăzi în funcția de președintă al țării. Ea a depus jurământul constituțional, la Palatul Republicii, în fața mai multor politicieni.

La ceremonia de învestire, Maia Sandu a declarat că va fi un președinte transparent și onest care nu a fost și nu va fi implicat în scheme de corupție.

Ceremonia de învestirea a durat aproximativ 40 de minute, după care Maia Sandu însoțită de președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a depus flori

la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Președinta a fost înconjurată de o mulțime de simpatizanți care au venit să o susțină. În drum spre Președinție,

Maia Sandu a fost colindată de un grup de cetățeni.

Igor Dodon și deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu au participat la ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președintă a țării.

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a participat doar la ceremonia de transmitere a puterii care a avut loc la Președinție. Ajunsă la Președinție,

Igor Dodon i-a înmânat președintei Maia Sandu un buchet de flori, după care a avut loc ceremonia de transmitere a puterii de la Igor Dodon către Maia Sandu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata