Simptomele alergiilor sezoniere sunt asemănătoare cu cele ale COVID-19. Cum pot fi deosebite

0 69

Alergie sau simptome COVID-19? Multe persoane alergice pot avea simptome care se suprapun cu cele ale coronavirusului, fără să fie infectați.

Pe de altă parte, unele simptomele pot fi luate în calcul ca reacții alergice, iar infecția să existe.

Prin urmare, diferența dintre ele este foarte importantă, atât pentru tine, cât și pentru cei din jur.

Madeleine Scharbeg, director rinologie şi chirurgie endoscopică a sinusurilor: „Simptomele alergiilor sezoniere sunt mâncărime la nivelul ochilor, congestie nazală, ochi roz. Unii oameni mai pot avea dureri de cap sau oboseală. Simptomele pentru COVID-19 sunt febră, dificultăți de respirație și tuse.

Peste 90% din pacienții cu COVID-19 vor avea febră.”

Deși simptomele COVID-19 nu sunt de obicei asociate cu cele ale alergiilor, există cazuri în care se pot dezvolta simptome suplimentare.

De exemplu urticarie, tuse, strănut, nas curgător. În cel mai rău caz, dificultatea respiratorie ar putea fi legată de alergie, dar și de COVID-19.

Ea nu se poate rezolva cu un inhalator și, ca atare, trebuie tratată ca o urgență.

Principalele deosebiri

Madeleine Scharbeg, director rinologie şi chirurgie endoscopică a sinusurilor: „Diferența cheie dintre COVID-19 și alergii, numărul unu este febra.

Nu veți vedea niciodată febră și alergii. Numărul doi, febră musculară, nu poți avea dureri musculare și alergie.

Poți avea o oarecare oboseală, o oboseală ușoară la alergii. Oboseala pe care o vedem la Covid-19 este mult mai extremă.”

O altă diferență principală între simptomele de virus și alergie este timpul.

Simptomele pentru COVID-19 durează maximum 14 zile în timp ce reacțiile alergice pot dura mai mult, spre exemplu un sezonul întreg de primăvară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata