Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari vine cu un șir de critici la adresa procurorului general Alexandr Stoianoglo.

Slusari remarcă eșecurile procurorului general și lipsa de rezultate în cazul anumitor dosare de rezonanță.

„Fără supărări, domnule Stoianoglo, dar eu am auzit după un an de activitate doar multiple justificări privind lipsa rezultatelor la dosarele de rezonanță.
Aceste eșecuri le citesc săptămânal, atunci când vin отписки de la diferite procuraturi pe cazurile Aeroport, Laundromat, Arena Națională,
concesionarea gărilor auto, Bahamas, uzurparea puterii etc. Fraze generale, nimic concret și doar referințe la secretul anchetei.
Exact așa răspunsuri primeam până în august 2019 de la procurorii lui Harunjen”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.
Parlamentarul se întreabă de ce Procuratura nu începe acum verificări în dosare precum cel cu „kuliokul”, dacă anterior spunea că problema e campania electorală. Slusari nu exclude că imedia ce va începe o nouă campanie electorală, procurorul iarăși va tergiversa examinarea unor cauze din motivul factorului politic.
„Am realizat că în dosarul „dodo-culioc” principala problemă era că era în toi campania electorală.
Am reținut și că un mare obstacol pentru lupta cu corupția este imunitatea deputaților. Am rămas perplex să aud așa ceva de la целый Procuror General.
Campania electorală s-a terminat. Care e problema să le numărați măcar acum culioacele cu salarii de la Cornel Furculiță? În curând se pornește o altă campanie
și iarăși va apărea factorul politic pentru Procuratura, care parcă din 2019 este independentă de orice influență politică”, adaugă parlamentarul.
Slusari mai enumeră unul dintre eșecurile lui Stoianoglo – faptul că nu vine în Parlament, pentru a ridica imunitatea unor deputați. În concluzie,
parlamentarul sugerează că inactivitatea procurorului general ar fi marcată de jocurile murdare ale lui Șor și Plahitniuc.
„Iar cu scoaterea imunității pentru unii deputați noi demult vă așteptăm cu pâine și sare la Parlament.
Predecesorul Dvs nu a primit niciun refuz de la deputați în privința ridicării imunității. Problema este că nu veniți! Păcat.
Sincer, am avut speranța că lucrurile se vor schimba esențial. Deocamdată, am auzit mult plâns și cautare de scuze. Înțeleg de ce Plahotniuc și Șor
se simt confortabil și continuă cu impertinență crasă jocurile lor murdare politice la noi în țara. Credețe-mă, domnule Stoianoglo,
foarte mult imi doresc să-mi iau cuvintele înapoi și cât mai repede să șterg această postare”, a conchis Slusari.