Slusari îl pune la punct pe Chicu: Guvernul Ciocoi blochează accesul produselor moldovenești pe rafturile rețelelor de magazine

0 128

Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, dezminte acuzațiile lansate de fostul premier, Ion Chicu, precum că președintele Maia Sandu ar purta răspundere pentru limitarea accesului produselor moldovenești pe rafturile rețelelor de magazine din R.Moldova. Potrivit parlamentarului, în realitate, modificările la Legea privind comerțul interior sunt blocate de către Guvernul demisionar și premierul interimar, Aureliu Ciocoi, scrie deschide.md.

„Implementarea modificărilor la legea comerțului interior, care obligă magazinele să aibă pe rafturi minim 50% de produse agroalimentare autohtone, este BLOCATĂ de către guvernul Ciocoi și asociația supermarketurilor. Modificările au intrat în vigoare la 1 iulie, însă până în prezent Executivul nu a aprobat lista produselor, pentru care se aplică obligatoriu cota de 50% și nu a introdus mecanismul de evaluare a respectării acestei cote”, a scris Slusari.

Amintim că zilele trecute, Ion Chicu a declarat în cadrul unui interviu pentru NordNews că Maia Sandu limitează accesul produselor moldovenești pe rafturile rețelelor de magazine mari din țară, prin nepromulgarea modificărilor la legea comerțului intern, fără a explica motivele care au stat la baza acestei decizii.

Potrivit fostului prim-ministru, există o politică, impusă din exterior, de a nu admite produsele autohtone pe rafturile rețelelor mari de comerț. În opinia sa, dacă un președinte de țară face acest lucru, el trebuie să fie tras la răspundere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata