Octombrie 17, 2019

Autentificare

Utilizator *
Parola *
Ține-mă minte

Lucrările de amenajare a scuarurilor de pe str. M. Drăgan și bd. Mircea cel Bătrân, finalizate. Cum arată spațiile publice acum?

09 Octombrie 2019 16:13 62 0

Primăria municipiului Chișinău informează că au fost finalizate lucrările de amenajare a celor două spații publice din sectorul Ciocana – de pe str. Maria Drăgan și bd. Mircea cel Bătrân 29, proiecte începute vara trecută.

Spațiul public de pe str. Maria Drăgan, cu viziune panoramică asupra orașului, are o suprafață de 1,2 ha. Proiectul a prevăzut amenajarea cu pavaj a întregii suprafețe a zonei de agrement și instalarea unei balustrade, pe o lungime de 200 de metri. Totodată a fost amenajată zona pietonală, spațiile verzi cu gazon, iluminatul public, precum și mobilierul urban (bănci și coșuri de gunoi).

De asemenea, scuarul dispune de parcări auto și două locuri de joacă pentru copii. Suplimentar proiectului inițial, lângă balustradă au fost instalate trei binocluri stradale, la o distanță de 20 de metri unul față de altul, pentru ca vizitatorii să poată contempla priveliștea orașului, atât pe timp de zi, cât și de seară. Costul lucrărilor este de trei milioane de lei, plus amenajarea binoclurilor – încă 240.000 de lei.

 

 

 

 

 

sursa:zugo.md

© 2019 NewsIN