Socialiştii nu renunţă! Vor elabora un nou proiect care să ofere „un statut clar” limbii ruse

0 23

Deputaţii socialişti vor elabora un nou proiect de lege cu privire la funcţionarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova, care va fi prezentat în Parlament.

Despre aceasta au declarat deputaţii PSRM, Vlad Batrîncea, Bogdan Ţîrdea şi Vasile Bolea, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vom elabora un nou proiect de lege cu privire la funcţionarea limbilor. Vineri va fi o masă rotundă cu participarea reprezentanţilor mai multor etnii dar şi a experţilor. Evenimentul va avea loc în cadrul Biroului relaţiilor interetnice şi va fi luată o decizie finală cu ce proiect şi în ce formă vom merge în Parlament.

Cert este că Parlamentul va aproba un document cu privire la funcţionarea limbilor.

Acest proiect va prevedea un statut clar pentru limba rusă, pe care o vorbeşte o bună parte din cetăţenii Republicii Moldova.

Ei tot sunt plătitori de impozite, cetăţeni ai ţării şi nimeni nu le poate anula drepturile”, a declarat vicepreşedintele Parlamentului  Vlad Batrîncea.

Deputatul Bogdan Ţîrdea a declarat că, de 30 de ani, „limba rusă ne-a ajutat să menţinem unitatea interetnică şi dialogul cu Transnistria”,

iar decizia Curţii de a anula legea prin care s-a oferit un statut special limbii ruse, echivalent cu statutul limbii române,

constituie „o bombă care ameninţă pacea, integritatea teritorială şi unitatea naţională din ţara noastră”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata