Soldații roboți ar putea constitui un sfert din armata britanică în următorul deceniu

0 28

Investițiile în roboți militari sunt în centrul atenției al planului de apărare al Regatului Unit pe 5 ani, relatează The Guardian.

Treizeci de mii de soldați-roboți ar putea face parte integrantă din armata britanică în anii 2030. Ei vor lucra alături de oameni pe front, a declarat Sir Nick Carter, șeful forțelor armate, într-un interviu.

Armata s-a luptat, de asemenea, și cu recrutarea de câțiva ani, cu forța actuală antrenată la 73.870, cu mult sub obiectivul nominal de 82.050. Obiectivul era de așteptat să fie redus în continuare la 75.000 în cadrul revizuirii integrate, tehnologia fiind utilizată pentru a acoperi unele dintre lacune.

„Am putea avea o armată de 120.000, dintre care 30.000 ar putea fi roboți, cine știe?”, a mai adăugat Sir Nick Carter, deși a subliniat că nu a făcut din asta un obiectiv.

Riscul unui conflict mondial major

Sir Nick Carter a avertizat, de asemenea, că rămâne riscul ca Marea Britanie să poată fi târâtă într-un război viitor. Asta dintr-o excaladare a unui conflict regional existent, întrucât el a spune că lumea este „un loc foarte nesigur și anxios”.

Întrebat dacă a prezis că ar putea exista un alt conflict mondial major, Carter a spus „este un risc și trebuie să fim conștienți de aceste riscuri”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata