Soția lui Alexei Navalnîi a fugit din Rusia. Kremlinul a emis mandat de arestare internațional pentru unul dintre aliații opozantului

0 247

 

În timp ce Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, se află în continuare după gratii (pentru următorii 3 ani și jumătate), șoția acestuia, Iulia Navalnîi, a decis să plece din Rusia. Potrivit agenției de presă Interfax, citată de Reuters, Iulia Navalnîi a plecat în Germania, țara în care disidentul rus a fost tratat de medici după ce a fost otrăvit.

În vara anului trecut, Alexei Navalnîi a fost transportat în Germania după ce a fost otrăvit în Siberia, cu neurotoxina letală Noviciok care i-a fost plantată în lenjeria intimă.

Încă nu se știe exact motivul deplasării în Germania al soției lui Alexei Navalnîi, informează sursa citată. Iulia Navalnîi a fost arestată în urmă cu două săptămâni, în timpul protestelor de Moscova, iar apoi eliberată.

Mandat de arestare pentru unul dintre principalii aliați ai lui Navalnîi

Rusia a emis un mandat de arestare internațional valabil în spațiul Comunității statelor Independente, pentru unul dintre principalii aliați ai lui Alexei Navalnîi, a anunțat miercuri un tribunal moscovit, potrivit Reuters. Este vorba despre Leonid Volkov, care supervizează biroul regional al lui Navalnîi.

Acesta este acuzat de autoritățile din Rusia că este principalul autor al protestelor anit-Kremlin din baza sa din Lituania. Tribunalul Basmanny din Moscova a anunțat că anchetatorii au cerut arestul preventiv pentru că Volkov a incitat minorii să iasă în stradă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata