Specialiștii au descoperit cel mai nou simptom al coronavirusului. Cum îl recunoști

0 330

În ultimele luni, cercetătorii au descoperit numeroase simptome ale infecției cu noul coronavirus.

De asemenea, au aflat că unii oameni continuă să aibă simptome luni întregi, chiar și cei care au suferit inițial o infecție ușoară. Acum, experții în sănătate susțin că ar putea exista un nou simptom înfricoșător legat de virus, pierderea auzului.

Meredith Harrel, o femeie din SUA, a povestit cum ar fi început să aibă probleme cu auzul la una dintre urechi, dându-și seama ulterior că nu mai aude deloc, transmitenews.yahoo.com.

„A fost ca și cum cineva ar fi aprins un întrerupător”, a spus ea.

O săptămână mai târziu a făcut un test Covid-19, iar rezultatul a ieșit pozitiv. Unul dintre doctorii care s-au ocupat de ea a precizat că acest simptom are legătură cu infecția cu SARS-CoV-2.

Deși nu este neobișnuit ca virusurile, inclusiv rujeola, oreionul și meningita, să provoace pierderea auzului, simptomul nu a fost legat oficial de coronavirus. Cu toate acestea, există câteva studii care susțin o legătură.

În urma unui studiu, cercetătorii au descoperit că 13% din 138 de persoane care au fost externate din spital au raportat modificări ale auzului. De asemenea, 233 de persoane din 1.567 de supraviețuitorii Covid-19 au precizat că au suferit de tinitus, țiuitul în ureche.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata